U bent hier:

Batavierenrace

Batavierenrace
LocatieNijmegen - Enschede
Datumvrijdag 29 april 2022 tot zondag 1 mei 2022

Batavierenrace: meld je aan voor het SKITS-team!

Over 2 maanden is het zover: op 29 en 30 april 2022 vindt de 50e Batavierenrace plaats. SKITS zal voor de 17e keer afreizen naar Nijmegen om met een eigen team mee te doen aan deze grootste estafetterace ter wereld!

Wat is de Bata?

De Batavierenrace is ‘s werelds grootste estafetteloop. Met een totale loopafstand van maar liefst 175 km wordt er door ruim 300 studententeams van Nijmegen naar Enschede gelopen. Deze afstand wordt verdeeld over een nacht-, ochtend- en middagploeg met in totaal 16 heren- en 9 damesetappes. Nadat de heroïsche tocht volbracht is, kun je je laatste energie verbruiken op een enorm studentenfeest op zaterdag, waarna je zo je tentje inrolt.

Voor wie? 

Deelname aan het SKITS-team staat dit jaar open voor iedereen! Er is plek in het team voor 16 mannelijke, 9 vrouwelijke lopers en voor ongeveer 10 vrijwilligers. Zowel gevorderde als gezelligheidslopers zijn welkom. Als vrijwilliger help je mee in de logistiek. De plekken worden op volgorde van inschrijving verdeeld! 

Wat krijg je? 

Vanaf vrijdagavond tot en met zondagochtend (29 april tot 1 mei) reizen we met het team af naar Nijmegen. Samen met de 300 andere teams worden we welkom geheten op het Bata-terrein. Daar zullen we in tentjes slapen, samen eten en zondag een groot feest vieren! De 175 km lange race is verdeeld over 25 etappes en begint in de nacht van vrijdag op zaterdag. De lopers worden door het logistieke team naar de startplek van hun etappe gebracht. 

Vanaf half maart zullen we beginnen met trainen! Er zullen een aantal gezamenlijke trainingen worden georganiseerd. De data en tijden hiervoor volgen nog. Verder wordt verwacht dat iedereen ook in zijn eigen tijd wat trainingskilometers maakt. 

Wat gaat het kosten?

  • Deelname gaat ongeveer 40 euro per loper kosten. Inclusief trainingen, race, campingplaats, feest, eten en bier! 

  • Voor vrijwilligers geldt een lager bedrag van ongeveer 17,50 euro per vrijwilliger, omdat zij niet meedoen aan de race. Bij de trainingen zijn vrijwilligers natuurlijk ook welkom. 

De inschrijving opent op maandag 7 maart om 20.00u! Zorg dat je er snel bij bent en schrijf je in! Dit kan tot maandag 18 april 2022. Dit is tevens de uiterlijke kosteloze afmelddatum.

 

Sponsoren