Schaatstrainingsgroepen 2020-2021

Velden met een * zijn verplicht.

Introductie

Na het daverende succes van vorig jaar zijn de schaatstrainingsgroepen terug van weggeweest! Iets vertraagd maar wel in een mooi nieuw jasje!

Het doel van de schaatstrainingsgroepen is: lekker schaatsen met gelijkgestemden (SKITSers met hetzelfde niveau). Dit jaar zal er ook rekening worden gehouden met jouw schaatsambities met betrekking tot:
- De intensiteit van de training
- Interesse in het rijden van wedstrijden

Daarnaast is er dit jaar de mogelijkheid om te wisselen van schaatstrainingsgroepje wanneer jouw schaatsambities en/of trainingsmomenten tijdens het seizoen veranderen. Je kunt dit aangeven bij de Commissaris Schaatsen en Skeeleren (schaatsen@skits.nl).

Wil je graag beter trainen op een uur met gelijkgestemden die ongeveer net zo kunnen schaatsen als jij? Vul dit formulier dan voor zaterdag 21november in! Dan worden de resultaten bekeken en de groepen gemaakt.

Ps. De WedCie is bezig met een te gekke wedstrijd/challenge kalender gedurende een deel van het schaatsseizoen. Stay tuned! Dit is de kans om samen met jouw schaatsmaatjes mooie prijzen te bemachtigen!

Gegevens
Favoriete trainingsuur

Kies hier je nummer 1, 2 en 3 trainingsmoment. Voor een specifieke uitleg per uur, zie hier.

Kun je 3 momenten? Vul er dan 3 in.
Kun je 2 momenten? Laat optie 3 dan leeg.
Kun je slechts 1 moment? Vul dan bij 1 en 2 hetzelfde moment in.
Schaatsniveau

Probeer een zo goed mogelijk inschatting van je niveau te maken. Als je een bepaald niveau invult, kun je alsnog met schaatsers van een niveau hoger en lager in de groep zitten. Dit hangt sterk af van de drukte per trainingsuur.

Beginner
Je kunt zelfstandig op je schaatsen staan en bent in staat je evenwicht te bewaren, je kunt jezelf vooruitbewegen door met links en/of rechts rustig af te zetten. Je kunt niet meer dan 1 rondje achter elkaar schaatsen met een constante slag. 

Midden
Je kunt in de schaatshouding schaatsen en je kunt in de bocht een beginnend pootje over. Dit houdt je meer dan 1 rondje vol.

Hoog
Je kunt meerdere rondjes achter elkaar door blijven rijden in schaatshouding waarbij je de bocht constant kunt blijven doorlopen. 
Let op: er wordt niet van je verwacht dat je op het niveau van Schaatsteam SKITS zit om in de categorie hoog te vallen.

Weet je niet zeker welk niveau bij jou past? Stuur dan even een mailtje naar schaatsen@skits.nl.


Intensiteit van de training

Wil je het snot voor de ogen rijden op elke training of zoals Kees het mooi noemt: Gewoon Lekker Schaatsen?

Snot voor de ogen rijden betekent: jezelf tot het uiterste drijven tijdens de training.
Gewoon Lekker Schaatsen betekent: rustig/relaxed op je eigen tempo schaatsen met afwisselend het uitvoeren van oefeningen.


Wedstrijden

Let op: Je hoeft nog geen ervaring te hebben met het rijden van wedstrijden.


Opmerkingen/vragen

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ze hier achter:


Sponsoren

SVU
36
USC
Hyro Sports
SSA
Jaap Eden

Realisatie: verenigingenweb