Wedstrijdweek 4 & 5 (21 december)

WEDCIE CUP WEEK 4 & 5 : 

Vanwege het kerstreces 1 onderdeel in 2 weken: Van 21 december tot 3 januari

Tijdrit

WAT

Fiets de tijdrit in het onderstaande stravasegment over 13.6 kilometer zo snel mogelijk:

https://www.strava.com/segments/26795983

BEWIJS

Upload je Strava rit waarin het segment zit en upload een screenshot van strava van de tijd die je over het segment gedaan hebt.

PUNTENTELLING

Elke week hoeft maar 1 iemand van het tweetal de challenge te voltooien. Natuurlijk mag je ook allebei een poging doen, de beste poging lever je dan uiteindelijk in en zal meegenomen in de weekuitslag en het eindklassement. Er komt een apart vrouwen- en mannenklassenment dus op basis van de deelnemerslijst zou je een tactische keuze kunnen maken over wie van je tweetal er deelneemt (mits je een gemixt tweetal bent).  

INLEVEREN BEWIJSMATERIAAL

Je bewijsmateriaal (de rit en je screenshot) kun je tot zondagavond 3 januari 23.59 inleveren via de volgende link: https://skits.nl/formulieren/wedciecupcontent

REGELS

Stayeren is ten strengste verboden. Bij bewijs van stayeren is directe diskwalificatie het gevolg. Wij zullen als jury tijdens de 2 weken langs het parcours steekproefsgewijs controleren op stayeren. Om dit mogelijk te maken is het verplicht om als deelnemer ten minste 24 uur van te voren aan te geven wanneer je de poging gaat wagen. Je moet de datum en een tijdvak aangeven waarin je de tijdrit gaat rijden. Het tijdvak is een uur, dus je geeft bijvoorbeeld aan dat je op dinsdag 22 december de poging gaat wagen tussen 13.30 en 14.30. De start van de tijdrit moet binnen dit tijdvak vallen. Dit doe je door een mail te sturen naar wedcie@skits.nl met de datum en het tijdvak waarin je gaat rijden. Let op, als je maandag een poging wil wagen moet je morgen al doorgeven hoe laat je gaat rijden.

We zullen deze starttijden openbaar maken om te voorkomen dat je tegelijk start met een andere deelnemer

Omdat het voor ons onmogelijk is om bij alle pogingen te controleren is het mogelijk om als deelnemer zelf ook te controleren. Als jij een andere deelnemer betrapt op stayeren kun je daarmee 30 seconden bonificatie verdienen. Hiervoor moet je een filmpje maken waarin je en de stayerende deelnemer filmt én jezelf, ook moet je een locatie delen waar het filmpje gemaakt is om te kunnen controleren dat het stayeren daadwerkelijk tijdens de poging is geweest. Dit filmpje moet ook gemaild worden naar wedcie@skits.nl

Naast het verbod op stayeren gelden er meer regels.

  • Het is verplicht de poging te wagen op een niet elektrisch aangedreven racefiets
  • Het is verplicht om je ten alle tijden te houden aan de verkeersregels, we rijden op de openbare weg die niet afgezet is.
  • De KNWU-reglementen m.b.t. de fiets zijn van toepassing (artikel 1.3.021 en 1.3.023). Het gebruik van aerodynamisch materiaal is toegestaan.
  • Bij vragen aan de jury of protest kun je ook terecht bij wedcie@skits.nl
  • Doping is uiteraard verboden
  • Bij discussiepunten die niet in de reglementen zijn opgenomen is de beslissing van de jury doorslaggevend

 

Sponsoren

SVU
Jaap Eden
SSA
36
Hyro Sports
USC

Realisatie: verenigingenweb