U bent hier:

Editie 2008

In 2008 werd de eerste editie van Amsterdam Parijs verreden. De eerste editie en dus ook een experiment. Zouden mensen het überhaupt leuk vinden om mee te doen of hadden we ons als organisatie een te extreem doel gesteld?

Uiteindelijk kwam na een aantal uitschrijvingen vlak voor de aanvang van de wedstijd het aantal deelnemende koppels toch nog op zes uit. Twaalf gekken die net zo enthousiast waren over het idee als wijzelf!

22 augustus was het zo ver en verzamelde iedereen zich tegen het einde van de middag bij de welbekende plek bij het Kalfje, waar de start om vijf uur zou plaats vinden. Uitgezwaaid door een grote groep supporters vertrokken de deelnemers, sommige ietwat vertwijfeld, de druilerige vrijdagmiddag in.

Een mooie koers volgde, waarbij behoorlijk wat verschil tussen de deelnemende teams te zien was, en ook het plan van aanpak sterk varieerde. Het snelste team reed de hele nacht door en arriveerde aan het begin van de middag al in Parijs, het sterkste rekende zichzelf zo veel kilometers toe dat het ze niet meer lukte binnen de gestelde limiet te arriveren.

De uitslag van de race was als volgt:

Team Vereniging Tijd
Jasper en Cees Rotterdam 19:00 uur
Jan-Willem en Geert Domrenner 25:00 uur
Ries en Teun Mercurius 44:45 uur
Fons en Eelco SKITS 45:15 uur
Aagtje en Hennie SKITS 45:30 uur
Judith en Irene SKITS DNF
 

 

Verslagen 2008:

https://youtu.be/EilE9pfZiK4

 

Sponsoren