Trainingen

De omgeving van Amsterdam is perfect voor mooie fietsritjes en SKITS maakt daar dankbaar gebruik van. Gedurende het seizoen (27 maart t/m 5 oktober, met onderbreking van 7 juli t/m 18 augustus) biedt SKITS een groot aantal trainingen aan. 

Er zijn wekelijks wel 5(!) trainingen die open staan voor alle niveau’s, behalve voor échte beginners. Voor hen zijn er de beginnersblokken: blokken van 4 trainingen in 4 weken waarin je de 'basics' van het wielrennen leert. Informatie hierover vind je op de beginnersblokken pagina. Ben je nog beginner en wil je graag zo snel mogelijk met het 'grote' werk mee gaan doen? Volg dan een van de beginnersblokken die al starten in de week van 24 maart. Gedurende het hele seizoen starten er nieuwe beginnersblokken.

Trainingsrooster 2020

Dag Tijd Startlocatie  
Maandag 18.30 - 20.30 Kostverlorenweg Social Cycle
Woensdag 18.30-20.30 Uilenstede Laag-Midden
Donderdag 18.30 - 20.30 USC Universum Midden-Hoog
Vrijdag 08.00 - 10.00 USC Universum  
Zaterdag 10.00 - 12.30 USC Universum  

Maandag is de social, het verenigings moment in de week waarin we met leden van alle niveau's een training hebben en daarna gezamenlijk gaan eten. 18.15 vertrek richting de kostverlorenweg vanaf  het VU Sportcentrum waar om half 7 de training begint.

Woensdag is een training die zeer geschikt is voor beginnende wielrenners om het wielrennen beter on de knie te krijgen.

Donderdag is naast de social op maandag de tweede grote training voor alle wielrenners. We gaan dit jaar op donderdag naar waterland om af te wisselen met de social op maandag waar we juist in het amstelland fietsen. Deze training is niet geschikt voor beginnende fietsers.

Vrijdagochtend gaan we bij genoeg animo een heerlijk rondje fietsen in waterland om de dag goed te beginnen. Wil je meedoen aan de vrijdagochtendtraining? Geef je dan voor donderdag 19.00 op door een mailtje te sturen naar Kees@SKITS.nl.

Op zaterdag duurt de training een half uur langer de normaal. Dit zodat we ruim de tij hebben om een lang rondje te fietsen, en om ons voor te bereiden voor de toertochten. Af en toe wordt er een toertocht van 4 à 5 uur (met een terrasje tussendoor) verreden als zaterdagtraining. Wanneer de toertochten zijn kan je zien in de activiteitenkalender.

Komen bovenstaande tijden je niet uit of heb je zin om het eens wat rustiger aan te doen en/of je ervaring te delen met beginnende wielrenners? Aan elke beginnerstraining kan een beperkt aantal meer gevorderde wielrenners deelnemen. Je moet je daarvoor wel vooraf via de mail (deadline 21.00 uur op voorgaande dag) bij Kees aanmelden.

Social Cycle

Elke maandagavond is er de Social Cycle, het SKITS-moment van de week! De training begint om 18.30 op de hoek van de Kalfjeslaan en de Kostverlorenweg. De training eindigt bij het VU Sportcentrum waar we direct gezamenlijk kunnen aanschuiven voor het eten. Lees alles over de Social Cycle en hoe je je opgeeft voor het eten na afloop op de Social Cycle pagina! Mensen zonder enige ervaring adviseren we eerst een beginnersblok te volgen alvorens met een Social Cycle mee te doen. Het Social peloton kan érg groot zijn, behoorlijk risicovol als je nog geen ervaring hebt met rijden in groepen.

Leenfietsen

Wielrenners die nog geen eigen fiets hebben kunnen tijdens de trainingen gebruik maken van leenfietsen van Sportcentrum VU. Het reserveren van zo'n leenfiets doe je bij onze trainer Kees, mail naar Kees@SKITS.nl, doe dit ruim (minimaal een dag maar liever eerder) van te voren. Voor info over de trainingen kun je hem ook bellen: 06 21275720.

SKITS beschikt zelf ook over twee leenfietsen, deze kunnen (tegen een kleine vergoeding) voor maximaal twee maanden geleend worden. Stuur een mailtje naar wielrennen@SKITS.nl als je hier meer informatie over wilt.

Kosten

Als student-lid van SKITS kan je gratis meedoen aan alle wielertrainingen! Dit geldt ook voor pas afgestudeerde SKITS leden. SKITS-leden die vóór 1 maart 2018 zijn afgestudeerd dienen bij het Sportcentrum VU een wielerabonnement aan te schaffen en betalen het reguliere tarief voor niet-studenten.

Ook als je (nog) geen lid van SKITS bent kan je aan bovenstaande trainingen deelnemen! In dat geval moet je je inschrijven en betalen voor een wielerabonnement bij Sportcentrum VU. Dit geldt voor alle studenten, ook als je niet aan de VU studeert. Je kan je inschrijven voor het gehele wielerseizoen maar ook voor kortere periodes van 7 weken of voor een of meerdere beginnersblokken. 

Een keer proberen?

Voor beginnende wielrenners zijn de beginnersblokken zeer geschikt om kennis te maken met wielrennen. Neem hiervoor contact op met onze trainer Kees via Kees@SKITS.nl. Nog geen eigen racefiets? Geen probleem, er zijn leenfietsen beschikbaar! Ook hiervoor kan je terecht bij Kees, mail naar Kees@SKITS.nl of bel/sms 06-21275720.

Voor mensen die al enige ervaring hebben met wielrennen is de Social Cycle op maandagavond het ideale moment om kennis te maken met het wielrennen bij SKITS. Geef je hiervoor op door een mailtje te sturen naar bestuur@SKITS.nl.

Lees dit ook!

Wielrennen is niet ongevaarlijk. Veiligheid staat bij ons voorop. Je materiaal (banden! remmen!) moet in orde zijn, een valhelm is verplicht. Je leert in een groep rijden zonder jezelf en anderen in gevaar te brengen. Toch blijven er risico’s. Check je verzekering! En, jawel, een fietsbel(!) is voor wielrenners geen overbodige luxe. Belangrijk ook: vooraf goed eten, drinken en sportvoeding meenemen. Onder slechte/donkere omstandigheden: een (reflecterend)regenjasje. Lampjes! Bij temperaturen onder 16 graden een lange broek (ter bescherming van je knieën) en lange mouwen. Fietshandschoenen en een fietsbroek worden uiteraard aanbevolen.

Neem ook eens een kijkje op Slimmer Fietsen. Hier staan praktische tips over het rijden in groepenOnderwerpen als: anticiperen, ritsen, manoeuvreerruimte, waaier rijden, bochtentechniek, omgaan met krachtsverschil, signalen, rijden in de bergen, afdalen, routeplanning komen aan bod en hoe je dat slim doet. Met tekst en beelden.

Training in de praktijk brengen?

Kijk hier voor een lijst met trainingswedstrijdjes in de buurt of doe mee met een studentencup (zie activiteitenkalender). Voor deelname aan deze wedstrijdjes is een KNWU basislidmaatschap nodig, deze kan je hier aanvragen.

Sponsoren

SVU
Jaap Eden
USC
36
Hyro Sports
SSA

Realisatie: verenigingenweb