U bent hier:

Trainingen

De omgeving van Amsterdam is perfect voor mooie fietsritjes en SKITS maakt daar dankbaar gebruik van. In de zomer biedt SKITS een groot scala aan trainingen aan, op allerlei verschillende niveau's. Ook in de winter fietsen we lekker door, maar passen we wel het trainingsschema aan.

Wielertrainingen

Voor alle trainingen geef je je op via de site. Op die manier kun je profiteren van onze materiaalvergoeding.

Trainingsrooster 2024

Dag Tijd Training Locatie
Maandag 18:30 - 22:00u Social Cycle (inclusief eten achteraf) Riekermolen
Dinsdag 19:00 - 20:30u Instroom-doorgroei training USC Universum
Dinsdag 18:30 - 20:30u Teamtraining Riekermolen
Donderdag 18:30 - 20:30u Wedstrijdtraining (voor wedstrijdrijders en niet-wedstrijdrijders) Flevoparkbad
Vrijdag 9:00-10:30 Zomercursus: Instroom-doorgroei training SVU Uilenstede
Zaterdag (oneven weken) 10:00 - 13:00u WeekendMIX Om en om Riekermolen en Flevoparkbad

Zomercursus: Instroom-doorgroeitraining

Fiets mee en leer de fijne kneepjes van het wielrennen!

Zomer! Dé tijd om op de racefiets erop uit te trekken. Op je eigen of op een van onze fietsen. In 3 weken leer je de basis van het betere wielrennen. De trainingen zullen plaatsvinden op 21, 24, 28, 31 mei en op 4 en 7 juni. Op de dinsdagen vertrekt de training bij het USC Universum en op vrijdag vertrekt deze training bij de SVU Uilenstede

De instroom-doorgroei training is de training waar je het meest van kan leren. Deze training is bedoeld om kennis te maken met de racefiets, goed te oefenen aan je techniek en leert rijden in het peloton. Zo zullen we veel oefenen op bochten, gebruiken we koerselementen om vertrouwd te raken in de groep en letten we goed op elkaar en de andere verkeersgebruikers, zoals we dat altijd horen te doen. Deze training is open voor iedereen die zin heeft om te gaan fietsen (lid of niet-lid, jij bent welkom!) en is ook ideaal voor de grote middengroep binnen SKITS. Op dinsdagavond vertrekt deze training om 18:30 bij het USC Universum, zodat er gebruik kan worden gemaakt van de leenfietsen. Deze training zal plaatsvinden in de wijde omgeving van het Diemerpark en Waterland, waarna je om 20:00 weer terug bent bij het USC. 

Tijd: 18:30

Locatie: USC Universum (als je een fiets wil lenen, mail dan naar Kees > kees@skits.nl)

Kosten: gratis voor leden en niet-leden. Het kost 20 euro voor niet-leden die gedurende de cursus een fiets willen lenen.

Meld je aan op de site om gebruik te maken van de materiaalsubsidie!

Deze training is voor iedereen: van beginnende fietsers tot ervaren wielrenner. We focussen op techniek en veilig fietsen in pelotons en koersen. 

Wedstrijdtraining

Op donderdagavond om 18:30 vertrekt de wedstrijdtraining bij het Flevoparkbad. Deze training is open voor wedstrijdrenners en niet-wedstrijdrenners. Dit is de intensieve intervaltraining, waarbij er geoefend wordt op koerssituaties en jezelf uitdaagt om alles te geven wat je in je hebt. Deze training gaat op een hoog tempo en enige fietservaring is dus vereist. Tijdens deze training zoeken we veilige trainingswegen op rondom het Amsterdam-Rijnkanaal, Oukoop, Waterland en het gebied rondom Muiderberg en de Hollandse Brug.

WeekendMIX

Op zaterdagochtend tussen 10:00-13:00 is er een SKITS WeekendMIX. Dit is een lange rit om de mooie omgeving te ontdekken, leuke fietsoefeningen te doen en naderhand is er de mogelijkheid tot een drankje, taartje of een ijsje. De ene week start deze training bij de Riekermolen, zodat het gebied ten zuiden van Amsterdam kan worden ontdekt, en de andere week start de training bij het Flevoparkbad, zodat het gebied ten noorden van Amsterdam kan worden ontdekt.

Leenfietsen

Wielrenners die nog geen eigen fiets hebben, kunnen tijdens de trainingen gebruik maken van leenfietsen van SKITS. Het reserveren van zo'n leenfiets doe je bij onze trainer Kees, mail naar kees@skits.nl, doe dit ruim van te voren. Voor info over de trainingen kun je hem ook bellen: 06 21275720.

Deelname zonder SKITS-lidmaatschap

Ook als je (nog) geen lid van SKITS bent kan je aan bovenstaande trainingen deelnemen (met uitsluiting van de social), lees hiervoor onderstaande informatie! 

Ten eerste kun je altijd een keer gratis mee proeftrainen. Daarnaast kun je via SKITS als student of <1 jaar afgestudeerd ook zonder lid te worden verschillende abonnement aanschaffen om mee te doen met de trainingen. Uitleg en tarieven van de verschillende abonnementen kun je hieronder vinden:

6-rittenkaart

Dit abonnement is speciaal voor mensen die nog geen of bijna geen ervaring hebben in het wielrennen en dit op een leuke en veilige manier willen leren. Met dit abonnement doe je 6 weken lang aan een specifieke training in de week mee, waarbij je de basis van het wielrennen in een paar weken tijd leert. Je zal veel met dezelfde groep mensen fietsen, waardoor je elkaar beter leert kennen. Na deze 6 weken kun je ervoor kiezen om over te stappen naar de seizoenskaart of naar een SKITS lidmaatschap (of het hier gewoon bij te laten, maar dat zou natuurlijk jammer zijn). Voor de overstap naar een SKITS-lidmaatschap krijg je 15 euro korting op het lidmaatschap en voor de overstap naar een seizoenskaart krijg je 10 euro korting op de kaart!

Prijs: €20 - aanmelden kan via dit formulier.

Seizoenskaart

Met dit abonnement kun je een half seizoen meedoen aan elke fietstraining behalve de social cycle op maandagavond. De eerste 'helft' van het seizoen is de periode van 1 april tot de zomer, dit gaat om ongeveer 15 weken aan trainingen (voorzomer). De tweede 'helft' is de periode tussen de zomervakantie en het schaatsseizoen, dit gaat om nog ongeveer 8 weken (nazomer). Het brede trainingsaanbod staat hierboven vermeld. Alle niveaus zijn welkom, behalve heel erge beginners, voor hen raden we een 6-rittenkaart aan zoals hierboven omschreven.

Prijs: €45 voor voorzomer, €25 voor nazomer - aanmelden kan via dit formulier

SKITS lidmaatschap

Met een SKITS lidmaatschap kun je deelnemen aan alle trainingen, kun je elke maandag na de training mee-eten én krijg je de unieke SKITS trui! Kijk voor meer informatie op de nieuwe-ledenpagina!

Prijs: €75 per jaar

Het gebruik van een leenfiets is bij alle tarieven inbegrepen.

Lees dit ook!

Wielrennen is niet ongevaarlijk. Veiligheid staat bij ons voorop. Je materiaal (banden! remmen!) moet in orde zijn, een valhelm is verplicht. Je leert in een groep rijden zonder jezelf en anderen in gevaar te brengen. Toch blijven er risico’s. Check je verzekering! En, jawel, een fietsbel (!) is voor wielrenners geen overbodige luxe. Daarnaast is het belangrijk om vooraf goed eten, drinken en sportvoeding meenemen. Neem onder slechte/donkere omstandigheden een (reflecterend) regenjasje en lampjes mee! Draag bij temperaturen onder 16 graden een lange broek (ter bescherming van je knieën) en lange mouwen. Fietshandschoenen en een fietsbroek worden uiteraard aanbevolen.

Neem ook eens een kijkje op Slimmer Fietsen. Hier staan praktische tips over het rijden in groepenOnderwerpen als: anticiperen, ritsen, manoeuvreerruimte, waaier rijden, bochtentechniek, omgaan met krachtsverschil, signalen, rijden in de bergen, afdalen, routeplanning komen aan bod en hoe je dat slim doet. Met tekst en beelden.

Na de training neemt zowel de temperatuur als het daglicht af. Zorg dus altijd dat je na de training iets warms aan kunt trekken en dat je fietslampjes bij je hebt! Wielrenners zijn geen goden, ook wij maken deel uit van het verkeer.

Training in de praktijk brengen?

Kijk hier voor een lijst met trainingswedstrijdjes in de buurt of doe mee met een studentencup (zie activiteitenkalender). Voor deelname aan deze wedstrijdjes is een KNWU basislidmaatschap en een startlicentie nodig, deze kan je hier aanvragen.

Sponsoren