U bent hier:

Trainingen

De omgeving van Amsterdam is perfect voor mooie fietsritjes en SKITS maakt daar dankbaar gebruik van. In de zomer biedt SKITS een groot scala aan trainingen aan, op allerlei verschillende niveau's. Ook in de winter fietsen we lekker door, maar passen we wel het trainingsschema aan.

Wielertrainingen

Voor de Social geef je je op via de site. Voor alle overige wielertrainingen kun je je opgeven door een mail te sturen naar kees@skits.nl. Voor de beginnerstraining op maandagmiddag en de instap/doorstroomtraining op vrijdagochtend is het verplicht je aan te melden voor de deadline (check het rooster).

Trainingsrooster winter 2024

Dag Tijd Training Niveau Locatie
Woensdag 18:00 - 19:00u Spinnen Iedereen USC Universum
Vrijdag 19.00 - 20.00u Krachttraining Iedereen USC Universum
Zaterdag (om de week) 10:00 - 13:00u Duurtraining Ervaren fietser Team SKITS

Leenfietsen

Wielrenners die nog geen eigen fiets hebben kunnen tijdens de trainingen gebruik maken van leenfietsen van SKITS. Het reserveren van zo'n leenfiets doe je bij onze trainer Kees, mail naar kees@skits.nl, doe dit ruim van te voren. Voor info over de trainingen kun je hem ook bellen: 06 21275720.

Deelname zonder SKITS-lidmaatschap

Ook als je (nog) geen lid van SKITS bent kan je aan bovenstaande trainingen deelnemen (met uitsluiting van de social), lees hiervoor onderstaande informatie!

Via SKITS kun je als student of <1 jaar afgestudeerd ook zonder lid te worden verschillende abonnement aanschaffen om mee te doen met de trainingen. Uitleg en tarieven van de verschillende abonnementen kun je hieronder vinden:

6-rittenkaart

Dit abonnement is speciaal voor mensen die nog geen of bijna geen ervaring hebben in het wielrennen en dit op een leuke en veilige manier willen leren. Met dit abonnement doe je 6 weken lang aan een specifieke training in de week mee, waarbij je de basis van het wielrennen in een paar weken tijd leert. Je zal veel met dezelfde groep mensen fietsen, waardoor je elkaar beter leert kennen. Na deze 6 weken kun je ervoor kiezen om over te stappen naar de seizoenskaart of naar een SKITS lidmaatschap (of het hier gewoon bij te laten, maar dat zou natuurlijk jammer zijn). Voor de overstap naar een SKITS-lidmaatschap krijg je 15 euro korting op het lidmaatschap en voor de overstap naar een seizoenskaart krijg je 10 euro korting op de kaart!

Prijs: €20 - aanmelden kan via dit formulier.

Seizoenskaart

Met dit abonnement kun je een half seizoen meedoen aan elke fietstraining behalve de social cycle op maandagavond. De eerste 'helft' van het seizoen is de periode van 4 april tot de zomer, dit gaat om ongeveer 15 weken aan trainingen (voorzomer). De tweede 'helft' is de periode tussen de zomervakantie en het schaatsseizoen, dit gaat om nog ongeveer 8 weken (nazomer). Het brede trainingsaanbod staat hierboven vermeld. Alle niveaus zijn welkom, behalve heel erge beginners, voor hen raden we een 6-rittenkaart aan zoals hierboven omschreven.

Prijs: €45 voor voorzomer, €25 voor nazomer - aanmelden kan via dit formulier

SKITS lidmaatschap

Met een SKITS lidmaatschap kun je deelnemen aan alle trainingen, kun je elke maandag na de training mee-eten én krijg je de unieke SKITS trui! Kijk voor meer informatie op de nieuwe-ledenpagina!

Prijs: €65 per jaar

Het gebruik van een leenfiets is bij alle tarieven inbegrepen.

Lees dit ook!

Wielrennen is niet ongevaarlijk. Veiligheid staat bij ons voorop. Je materiaal (banden! remmen!) moet in orde zijn, een valhelm is verplicht. Je leert in een groep rijden zonder jezelf en anderen in gevaar te brengen. Toch blijven er risico’s. Check je verzekering! En, jawel, een fietsbel (!) is voor wielrenners geen overbodige luxe. Daarnaast is het belangrijk om vooraf goed eten, drinken en sportvoeding meenemen. Neem onder slechte/donkere omstandigheden een (reflecterend) regenjasje en lampjes mee! Draag bij temperaturen onder 16 graden een lange broek (ter bescherming van je knieën) en lange mouwen. Fietshandschoenen en een fietsbroek worden uiteraard aanbevolen.

Neem ook eens een kijkje op Slimmer Fietsen. Hier staan praktische tips over het rijden in groepenOnderwerpen als: anticiperen, ritsen, manoeuvreerruimte, waaier rijden, bochtentechniek, omgaan met krachtsverschil, signalen, rijden in de bergen, afdalen, routeplanning komen aan bod en hoe je dat slim doet. Met tekst en beelden.

Na de training neemt zowel de temperatuur als het daglicht af. Zorg dus altijd dat je na de training iets warms aan kunt trekken en dat je fietslampjes bij je hebt! Wielrenners zijn geen goden, ook wij maken deel uit van het verkeer.

Training in de praktijk brengen?

Kijk hier voor een lijst met trainingswedstrijdjes in de buurt of doe mee met een studentencup (zie activiteitenkalender). Voor deelname aan deze wedstrijdjes is een KNWU basislidmaatschap en een startlicentie nodig, deze kan je hier aanvragen.

Sponsoren