Zomer

Zomerprogramma 2020

Lieve leden,

Het schaatsseizoen nadert zijn einde, en de zomer komt eraan. De afgelopen tijd hebben we ons gebogen over het zomerprogramma. Ook dit jaar is het weer rijkelijk gevuld met maar liefst vijf wielertrainingen, 2 droogtrainingen en een skeelertraining. Omdat elk nieuw seizoen weer de nodige veranderingen met zich meebrengt, hierbij een overzicht met wat SKITS deze zomer weer allemaal te bieden heeft.

-       Overzicht trainingen

-       Toelichting

-       Beginners Trainingen

Overzicht trainingen

Dag

Tijd

Startlocatie

Wat

Maandag

18.30 - 20.30

Kostverlorenweg

Fiets

Dinsdag

19.00 - 20.30

USC Universum

Droogtraining

Woensdag

18.30 - 20.30

Uilenstede

Fiets

Donderdag

18.30 - 20.30

USC Universum

Fiets

Vrijdag

08.00 - 10.00

USC Universum

Fiets

Vrijdag

17.30 - 19.00

Jaap Eden

Droog/skeelertraining

Zaterdag

10.00 - 12.30

USC Universum

Fiets

Toelichting

Alle trainingen zijn breed opgezet en wielrenners van bijna alle niveaus kunnen meedoen. Voor mensen die nog bijna nooit op een fiets hebben gezeten organiseren we beginnersblokken, de uitleg daarover staat verderop in de mail.

Maandag is de Social, het verenigingsmoment in de week waarin we met leden van alle niveaus een training hebben en daarna gezamenlijk gaan eten! 18.15 vertrek vanaf VU-sportcentrum richting de Kostverlorenweg, waar om half 7 de training begint. 
Dinsdag is de schaatsdroogtraining van deze zomer. Deze training is er helemaal op gericht om zo sterk mogelijk het nieuwe schaatsseizoen in te gaan. Let er wel op dat deze training pas 12 mei begint. In de maand april zal er op dinsdagavond een looptraining gegeven worden in voorbereiding op de Bata. Deze start om 19:30, de locatie varieert.
Woensdag is een rustige training waarbij je op een aangenaam tempo een training afwerkt. Dit is een training die zeer geschikt is voor beginnende wielrenners om het wielrennen beter om de knie te krijgen.  
Donderdag is naast de Social de tweede grote training voor alle wielrenners. We gaan dit jaar op donderdag naar Waterland om af te wisselen met de Social op maandag waar we juist in het Amstelland fietsen. Deze training is niet geschikt voor beginnende fietsers.
Vrijdagochtend gaan we bij genoeg animo een heerlijk rondje fietsen in Waterland om de dag goed te beginnen. Wil je meedoen aan de vrijdagochtendtraining? Geef je dan voor donderdag 19.00 op door een mailtje te sturen naar Kees@SKITS.nl.
Vrijdagavond is er een gecombineerde droog en skeelertraining op de Jaap Eden IJsbaan. Kun jij niet kiezen tussen een droogtraining en een skeelertraining. Dan is deze avond helemaal voor jou. Elke vrijdagavond worden beide trainingen gegeven.
Zaterdag duurt de training een half uur langer de normaal. Dit zodat we ruim de tijd hebben om een lang rondje te fietsen, en om ons voor te bereiden voor de toertochten. Af en toe wordt er een toertocht van 4 à 5 uur (met een terrasje tussendoor) verreden als zaterdagtraining

Beginnerstrainingen

Naast deze trainingen zijn er ook dit jaar weer beginnerstrainingen. Voor beginnende wielrenners zijn de beginnersblokken zeer geschikt om kennis te maken met wielrennen. Op een rustige en veilige manier leer je in een periode van 4 weken met één training van 1,5 uur per week alle basisvaardigheden van het wielrennen. Denk aan veilig fietsen in een groep, bochtentechniek, het gebruiken van de juiste versnellingen, de houding op de fiets, anticiperen op het overige verkeer, et cetera. Nog geen eigen racefiets? Geen probleem, voor alle trainingen zijn er leenfietsen beschikbaar! Deze trainingen beginnen direct na het schaatsseizoen.

Dit is het rooster voor de eerste beginnersblokken:

Dag

Tijd

Startlocatie

Startdatum

Maandag

16.30 - 18.15

SVU Uilenstede

23 Maart

Donderdag

16.30-18.15

USC Universum

26 Maart

Vrijdag

15.00 - 16.45

USC Universum

27 Maart

 

Mocht je meer over het programma willen lezen, kijk vooral op de site. Voor vragen kun je natuurlijk mailen (wielrennen@SKITS.nl) of appen/bellen (06-1209 4813)

Sponsoren

SSA
SVU
Jaap Eden
36
Hyro Sports
USC

Realisatie: verenigingenweb