Tijdritcompetitie

Tijdritcompetitie 2020: de corona-editie! 

Corona of niet, de tijdritcompetitie gaat van start! Soort van. Het Coronavirus heeft al een tijdje al het sociale leven op een laag pitje gezet. Buiten fietsen kan gelukkig nog wel, maar zo veel mogelijk solo zonder onnodige risico’s. Ook trainingsdoelen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Hemelvaartweekend en Amsterdam-Parijs afgelast, Zomerreis verplaatst. Waar doe je het nog voor: het snot voor je ogen rijden in de lege polder moederziel alleen?

Niet getreurd! De tijdritcompetitie gaat gewoon van start, zij het in een aangepaste vorm. Nu kan je weer je trouwe tweewieler te voorschijn halen met een belangrijk doel in het vooruitzicht: de SKITS tijdritcompetitie. Deze zal zolang de situatie daar naar is plaatsvinden via Strava op segmenten die de WedCie speciaal hiervoor heeft aangemaakt. Dus geen Botshol, maar wekelijks een rondje vers uit de verpakking. Na het posten van dit bericht heb je één week de tijd om een poging te doen. Of twee. Of dertig. Belangrijk is wel dat je het segment solo aflegt, en dat je geen onnodige risico’s neemt. Het is al druk genoeg in het ziekenhuis.

Stuur nadat je terug bent van je rit even een berichtje met een link van je ritje naar Catalien Boelens (06-29286625) zodat we jouw poging niet over het hoofd zien. Zorg er ook voor dat je lid bent van de SKITS Strava groep

Wil je zelf meehelpen met het organiseren van wedstrijden binnen SKITS zoals de tijdritcompetite? Dat komt mooi uit want de WedCie zoekt nieuwe leden. Wees niet verlegen en stuur ons een berichtje!

En dan nu de windvoorspellingen in de gaten houden. Veel succes!

Uitslagen

PROGRAMMA 2020

Elke zondagavond komt het segment voor de komende week online! Hieronder vindt je een overzicht met de segmenten en de planning. 
27 april - 3 mei: A2
4 mei - 10 mei: Waterland 
11 mei - 17 mei: Botshol
18 mei - 24 mei: Amsterdam - Rijnkanaal 

REGLEMENT 2020 

Deelname: Alle leden van SKITS mogen deelnemen aan de tijdritcompetitie. Elk deelnemend SKITS-lid moet lid zijn van de SKITS Strava groep, i.v.m. tijdregistratie.
Tijdritten: Voor elke week wordt een nieuwe tijdrit bekendgemaakt op de website, Facebook en/of de SKITS Newsfeed. Alle deelnemers hebben dan vervolgens één week de tijd om de snelste tijd neer te zetten op het desbetreffende Strava-segment. Er is geen limiet op het aantal pogingen.
Stayeren is niet toegestaan, de tijdrit dient alleen verreden te worden. Wel mag er met een vliegende start gestart worden. De tijdrit mag alleen gereden worden met een racefiets of tijdritfiets.
Veiligheid: In deze tijden is veiligheid nog belangrijker dan anders. Zorg ervoor dat je geen gevaar bent voor jezelf en anderen. Neem geen onnodige risico’s tijdens een poging, er is genoeg tijd in de week om een nieuwe poging te doen. Haal altijd met minimaal anderhalve meter afstand in en wees voorzichtig op kruispunten en in bochten.
Overig: In alle gevallen waarin dit reglement niet voldoet beslist de WedCie.

RECENTE WINNAARS

Jaar Winnaar heren Winnaar dames
2005 Niels Veenman  
2006 Erik Jan Seeleman  
2007 Simon Polstra  
2008 Roel Gerritsen  
2009 Giel de Nijs  
2010 Vincent Groen  
2011 Erik Dietrich Martine van der Herberg
2012 Hans Matthijs Peters Martine van der Herberg
2013 Joost Korse Joanne Groeneveldt
2014 Hans Matthijs Peters Joanne Groeneveldt
2015 Gijs Beets Joanne Groeneveldt
2016 Max Baneke Francina Dekker
2017 Bauke de Haan Francina Dekker
2018 Douwe Bos Judith Krabbenborg
2019  Fedor Tillie Judith Krabbenborg 
2020 Bart Vreugdenhil Judith Krabbenborg

Sponsoren

USC
36
SVU
SSA
Jaap Eden
Hyro Sports

Realisatie: verenigingenweb