U bent hier:

Trainingswedstrijden

Laagdrempelige koersen

In en rond Amsterdam kun je op verschillende wielerparcoursen terecht om trainingswedstrijden te rijden. Door de laagdrempeligheid kun je daar voor het eerst kennismaken met wedstrijdwielrennen. Voor de meer ervaren renners zijn dit de ideale mogelijkheden om doordeweeks scherp te blijven of voor wanneer er geen landelijke wedstrijd is. Of je doel nou is om te schitteren in de Studentencups of om gewoon eens rustig te proeven aan het koersen, voor alles is in de omgeving van Amsterdam wel een mogelijkheid.

Naast de wekelijks georganiseerde koersen op de verschillende parcoursen rond Amsterdam zijn er ook nog andere wedstrijden bedoelt om wielrenners te laten kennismaken met het wedstrijdrijden, zoals de dameskoersen en de Ready2Race-serie van Jumbo Visma.
Hieronder vind je een overzicht van wat er allemaal beschikbaar is, scroll er eens rustig doorheen en kijk naar wat jou aanspreekt!

KNWU-lidmaatschap (aanvragen) en startlicentie

Officieel moet je in het bezit zijn van een startlidmaatschap om vanaf 2021 (of een gewone wielerlicentie) mee te kunnen doen aan trainingswedstrijden. Om een startlicentie aan te vragen moet je eerst een KNWU-lidmaatschap aanvragen.

Het is hoe dan ook aan te raden om een startlicentie te nemen, omdat je dan dankzij de KNWU-lidmaatschap verzekerd bent bij de KNWU. Wil je een KNWU-lidmaatschap aanvragen, klik dan hier. Voor vragen, mail naar de commissaris wielrennen (wielrennen@skits.nl).

Weekoverzicht

Onderstaand een overzicht van alle wekelijkse trainingswedstrijden in de omgeving van Amsterdam. Klik op de parcoursen voor meer details. 

 Dag Tijdstip  Parcours  Plaats  Categorie
 Maandag  19:00  Sloten (WV Amsterdam)  Amsterdam  Licentiehouders
   19:00  Sloten (WV Amsterdam)  Amsterdam  Niet-licentiehouders
         |
 Dinsdag  19:15  ARC Ulysses  Amsterdam-Noord  Licentiehouders
   19:15  Wheelerplanet (HSV de  Kampioen)  Spaarnwoude  Licentiehouders
   19:00  WV de Amstel  Amstelveen  Niet-licentiehouders
         |
 Woensdag  19:00  Sloten (WV Amsterdam)  Amsterdam  Licentiehouders m.u.v. elite
         |
 Donderdag  19:00  WV de Amstel  Amstelveen  Licentiehouders
   19:15  ARC Ulysses  Amsterdam-Noord  Instapkoers
         |
 Vrijdag  -  -  -  -
         | 
 Zaterdag  13:00  Sloten (WV Amsterdam)  Amsterdam  Niet-licentiehouders
   13:00  Sloten (WV Amsterdam)  Amsterdam  Instapkoers (alleen 's zomers)
   15:00  Sloten (WV Amsterdam)  Amsterdam  Licentiehouders
         |
 Zondag  10:00  Wheelerplanet (HSV de  Kampioen)  Spaarnwoude  Licentiehouders

Dameskoersen

Er worden de afgelopen jaren steeds vaker wedstrijden voor vrouwen georganiseerd. Dat is natuurlijk hartstikke fijn. In de regio van Amsterdam zijn er onder andere de dameswedstrijden van de Rondes van Amsterdam en specifieke trainingskoersen voor dames.

Ben je op zoek naar een wedstrijd die geschikt is voor jou maar kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de meiden van TeamSKITS via damesteam@skits.nl. Dan helpen zij jou verder bij het vinden van de perfecte wedstrijd!

Ready2Race

Sinds 2021 worden er door Team Jumbo-Visma door heel Nederland laagdrempelige koersen georganiseerd in verschillende categorieën, van Hoofdklasse tot Klasse 4 en Instapklasse Dames. De hoogste categorie zit hierbij tegen het gemiddelde niveau van een Licentiehouders-wedstrijd aan terwijl het laagste niveau onder dat van een wedstrijd voor niet-licentiehouders zit. Voor iedereen dus wat wils!

Bij de laagste categorieën rijdt er ook een coach mee die tijdens de wedstrijd tips geeft om alles zo veilig mogelijk te houden. Deze wedstrijden zijn echt bedoeld om mensen veilig kennis te laten maken met het wedstrijdwielrennen en zijn bijzonder goed geschikt om als eerste wedstrijd ooit te doen.
Op de website van Ready2Race staat al best veel informatie inclusief een indicatie van in welke klasse je kan instappen, hoewel uit ervaring blijkt dat deze indicatie vaak te hoog is.

Hierbij een link naar de wedstrijdkalender: Team Jumbo-Visma | Ready2Race wedstrijdoverzicht (teamjumbovisma.nl) 

Sponsoren