U bent hier:

Stappenplan wedstrijden rijden

Stappenplan wedstrijden rijden.
Stap 1: Bekijk welke licentie bij jou past. Elk niveau kan meedoen met wedstrijden. Wil je alleen meedoen met een Interuniversitair Toernooi of een Nederlands Studenten Kampioenschap[1] (IUT / NSK) neem dan een wedstrijdlicentie. (Deze kan je ook bestellen als daglicentie), wil je ook wedstrijden rijden op de Jaap Eden baan, neem dan ook een wedstrijdkaart. Sommige IUT’s kan je rijden zonder wedstrijdlicentie, maar voor de zekerheid is het altijd handig om hem aan te schaffen. Voor het zes banen toernooi heb je ook een wedstrijdlicentie nodig. Hieronder staat meer informatie hierover:

Optie 1. Daglicentie: met een daglicentie kun je eenmalig meedoen aan een select aantal wedstrijden. Dit zijn de IUTs (Inter Universitaire Toernooien) en NSKs (Nederlandse Studenten Kampioenschappen) en met ons eigen clubkampioenschap (CK) en clubavond. Je kunt maximaal drie maal per jaar een daglicentie aanvragen. Een daglicentie aanvragen dien je zelf te doen bij de KNSB.
Optie 2. Wedstrijdlicentie: met alleen een wedstrijdlicentie kun je aan dezelfde wedstrijden meedoen als met de daglicentie (IUT's, NSK's, het CK en de clubavond). Het verschil is dat je met de wedstrijdlicentie een jaar lang onbeperkt mee kan doen aan deze wedstrijden. 

Heb je twee keer meegedaan aan een IUT of een NSK, dan betaalt SKITS 25% van jouw wedstrijdlicentie terug.
Optie 3. Wedstrijdkaart + wedstrijdlicentie: als je naast een wedstrijdlicentie ook nog een wedstrijdkaart aanschaft, dan kun je naast de genoemde wedstrijden (IUT's, NSK's, CK) ook nog meedoen aan de langebaan en marathonwedstrijden op de Jaap Eden baan. Je dient een wedstrijdkaart altijd te combineren met een wedstrijdlicentie. De wedstrijdkaart bevat geen trainingsuur, dus deze (eventuele) toegangskosten voor trainingen vallen buiten de prijs. De wedstrijdkaart kun je via SKITS bestellen door bij 'Type Abonnement' 'Wedstrijdkaart' te selecteren.
Optie 4. Wedstrijdabonnement + wedstrijdlicentie: met deze combinatie krijg je een jaar lang toegang tot een geselecteerd KNSB Trainingsuur, plus de mogelijkheid om deel te nemen aan alle wedstrijden: marathon, langebaan en overigen (IUT's, NSK's, CK) . Het wedstrijdabonnement kun je 
via SKITS bestellen door bij 'Type Abonnement' 'Wedstrijdabonnement' te selecteren.
Langebaanwedstrijden
Met "optie 3" en "optie 4" kun je aan langebaanwedstrijden van de KNSB meedoen.  Er zijn vooral ‘open inschrijvingen’ waardoor het mogelijkheid wordt geboden om de enthousiaste schaatser veel wedstrijden te laten rijden, werkelijk komt het er op neer dat je bijna elke week de gelegenheid hebt om een langebaanwedstrijd te rijden! Bij deze wedstrijden kun je zien hoe de conditie en techniek ervoor staan en je seizoenstijden en PR’s verbeteren. 
Marathonwedstrijden
Wanneer "optie 3" of "optie 4" op jou van toepassing is, kun je meedoen aan marathonwedstrijden. Tijdens het schaatsseizoen worden iedere woensdagavond tussen 21:00 en 23:00 uur marathonwedstrijden verreden. Elke week rijden er drie of vier categorieën; je kunt dus elke twee weken aan een marathonwedstrijd meedoen. Marathonschaatsen is ontzettend leuk! Je wordt behendig van schaatsen in een peloton. Daarnaast is het ook goed voor de duurconditie en gaat het ook nog eens erg hard door de binnenbocht. Het weer moet wel heel slecht zijn willen er geen SKITSers zijn om je aan te moedigen. Voor de marathonwedstrijden op de Jaap Eden is er voorafgaand aan de eerste wedstrijd een mogelijkheid tot inschrijven.
Als je al veel ervaring hebt met het schaatsen van marathonwedstrijden is het ook mogelijk om naast deze Amsterdamse baanmarathons deel te nemen aan het gewestelijke zes-banen toernooi. Hieraan kun je alleen meedoen bij voldoende niveau, dus als je de grens van 2.20 op de 1500 meter bent gepasseerd. Voor het zes-banen toernooi kun je je inschrijven voorafgaand aan de eerste wedstrijd marathonwedstrijd op de Jaap Eden baan.
Let op! Het is verplicht een transponder[2] en een goedgekeurde helm te dragen tijdens de marathonwedstrijden.

Wedstrijdlicentie aanvragen

Stap 2: Check of je actief lid bent bij mijn KNSB[3]. Ben je dit niet, stuur dan een mailtje naar schaatsen@skits.nl

Stap 3: Log in met je lidnummer en je wachtwoord bij mijn KNSB.

Stap 4: In Mijn KNSB kies je in het menu voor ‘Mijn gegevens’.


Stap 5: Ga naar het blokje ‘Wedstrijdlicenties’ en selecteer ’toevoegen’ rechtsboven in dit blokje.


Stap 6: Selecteer je gewenste wedstrijdlicentie en kies de gewenste ingangsdatum.


Stap 7: Selecteer ’toevoegen’ en betaal online je wedstrijdlicentie.


Stap 8: Na betaling vind je de registratie van jouw wedstrijdlicentie direct terug in het blokje ‘Wedstrijdlicenties’. Er is geen downloadmogelijkheid van de gegevens.


Stap 9: Let op: controleer of de discipline waarin je wilt deelnemen aan wedstrijden een wedstrijdcategorie toont in Mijn KNSB, voeg eventueel je discipline toe.


Wil je naast een wedstrijdlicentie ook een wedstrijdkaart[4] volg dan volgende stappen, wil je alleen een wedstrijdlicentie ga dan naar stap 13.

Stap 10: Ga naar de SKITS-site en log in.

Stap 11: Ga naar Schaatsen à wedstrijden à aanvraag wedstrijdabonnement + wedstrijdkaart
 ’22 – ’23.

Stap 12: Vul je gegevens in en verstuur.

Stap 13: Bekijk het wedstrijdrooster.
Wedstrijdkaart: Kijk op schaatsen.nl voor de wedstrijden.
Wedstrijdlicentie: Kijk op het rooster van de NSSU voor de wedstrijdkalenders. Het voorlopige rooster is als volgt.

 

Datum

Wedstrijd

Vereniging

IJsbaan

16 sept. 2023

Zomerdriekamp

U.S.S.V Softijs

De Vechtsebanen, Utrecht

21 okt. 2023

First Races IUT

TN.S.S.V. Lacustris

Triavium, Nijmegen

11 nov. 2023 (Tijdens schaatsweekend)

Braga Sprint Cup

T.S.SV. Braga

Ireen Wüst IJsbaan, Tilburg

12 nov. 2023 (Tijdens schaatsweekend)

Massastart IUT

E.S.S.V. Isis

IJssportcentrum, Eindhoven

25 & 26 nov. 2023

NSK Allround

U.S.S.V. Softijs

De Vechtsebanen, Utrecht

23 dec. 2023

NSK Marathon

A.S.S.W.S.V. SKITS

Jaap Edenbaan, Amsterdam

27 & 28 jan. 2024

NSK Sprint

G.S.T.V. Tjas

Kardinge, Groningen

4 feb. 2024

NSK Wintertriathlon

E.S.S.V. Alcedo

Rotterdam

10 & 11 februari 2024

NSK Afstanden

N.S.S.V. Lacustris

Triavium, Nijmegen

17 & 18 feb. 2024

Skeuveltoernooi

D.S.V. de Skeuvel

IJsbaan Twente

9 maart 2024

SoftELS IUT

U.S.S.V. Softijs & D.S.V. Els

Thialf, Heerenveen

Stap 14 (optioneel): Neem deel aan de App-groep voor de eerstvolgende wedstrijd. De link kan je op de site vinden. In dit geval is het 29 oktober speciELS IUT op de Uithof. In deze appgroep delen we alle informatie m.b.t deze wedstrijd.
LET OP! Deze appgroep is alleen bedoeld voor de IUT’s en NSK’s. Dit zijn bovenstaande wedstrijden (zie rooster) en dus niet de wedstrijden op de Jaap Eden Baan (met uitzondering van het NSK-marathon).

Stap 15: Wanneer de inschrijvingen geopend zijn, schrijf je je in. (informatie over IUT en NSK volgt op de site en in de app-groep).

Stap 15.1: Inschrijven via schaatsen.nl (alleen als je een wedstrijdlicentie hebt).
Stap 1: Ga naar inschrijven.schaatsen.nl
Stap 2: Kies welke categorie je wil. (Bijna altijd lange baan).
Stap 3: Kies de baan uit, waar jij een wedstrijd wil rijden.
Stap 4: Hier verschijnen alle wedstrijden die op deze baan georganiseerd worden.
Stap 5: Klik de wedstrijd aan die jij wil rijden en lees de informatie door.
Stap 6: Scrol naar onder en kijk bij jouw leeftijdscategorie voor welke afstanden jij je kunt aanmelden.
Stap 7: Klik op het kopje inschrijven.
Stap 8: Vul je KNSB relatienummer in.
Stap 9: Wanneer je dit gedaan hebt klik je op verder met relatienummer.
Stap 10: Kies je afstand uit die je wil rijden.
Stap 11: Klik op inschrijven.
Stap 12: Bevestigen, betaal je wedstrijd
Stap 13: Je krijg een mailtje dat je bent ingeschreven.

Stap 16: Schaatsen en genieten!

Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben informeert. Zoals je bij stap 1 kon lezen in het betaald SKITS 25% van je wedstrijdlicentie terug als jij twee keer meegedaan hebt met een IUT of een NSK. Ik verheug me op een mooi schaatsseizoen, met veel wedstrijden waar SKITSers aan de start staan. Mocht je na dit stuk nog vragen hebben over wedstrijden, verneem ik het graag.

 

 

[1] Dit zijn wedstrijden georganiseerd door andere studenten schaatsverenigingen en alleen bedoeld voor studenten.

[2] Een transponder is een apparaat die meet wanneer jij over de finish komt. Je kan deze bestellen bij My Laps Speedhive. https://speedhiveshop.mylaps.com/active-sports.html.

[3] https://mijn.knsb.nl/profiel

Sponsoren