U bent hier:

Deelnemers & Uitslag

Uitslag 2024

In deze editie maakten windkracht 5 tegen en wat aanvoelde als constante stortregens het niet makkelijk voor de deelnemers. Ondanks de omstandigheden werd het dames record verbroken door Hanna den Hertog en Rozemarijn Ammerlaan, met een tijd van 20:39 uur, bijna een uur sneller dan het 7 jaar oude record. Gefeliciteerd!

 1. Pretreis naar Parijs
  Lucas Hecht & Jeroen Maas (SKITS)
  19 uur 20 minuten
 2. Papaweg
  Anton Oosterhof & Mozes Louwrier (Tandje Hoger)
  20 uur 3 minuten
 3. Buurman en Buurman
  Hanna den Hertog & Rozemarijn Ammerlaan (ELS)
  20 uur 39 minuten
 4. Ontbijtje in Parijs
  Jules Blom & Thom Keijzer (de Skeuvel)
  21 uur 13 minuten
 5. Benoit & Jay's Reis naar het Einde van de Nacht
  Lars Ruizendaal & Volkert Dekkers (SKITS)
  22 uur 44 minuten
 6. De Mongolenwaaier
  Geert Kroeze & Jip Voshol (SKITS)
  24 uur 4 minuten
 7. UAE Team Knot
  Fedor van der Laan & Rutger Remmers (Softijs)
  25 uur 18 minuten
 8. Lekker met de meiden
  Anne Meijer & Anouk Volkers (Tjas)
  28 uur 56 minuten​​ 10 seconden 
 9. Pourquoi?
  Dianne Harting & Sophie Keemink (WTOS)
  28 uur 56 minuten 15 seconden
 10. Spontaan gek
  Lisanne Pap & Marije Hijman (Tjas)
  32 uur 14 minuten

DNF Dolle MiNa
DNS wTTos
DNS De Bliksemsnellebaguettes

Teams 2024

Pretreis naar Parijs

Deelnemers Lucas Hecht & Jeroen Maas
Vereniging A.S.S.W.S.V. SKITS

Een grensoverschrijdend duo, niet alleen tijdens de tocht naar Frankrijk: een Duitser en een Nederlander. Maar taalbarrières zullen geen probleem zijn want veel praten is toch niet mogelijk als je kop-over-kop fietst.

Dolle MiNa

Deelnemers Mirthe Bouma & Nanne Mast
Vereniging A.S.S.W.S.V. SKITS & G.S.S.V. Tjas

Gek moet je wel zijn als je besluit om als stel naar Parijs te fietsen. Toch doen we het. Één ervaren AmPa fietser, één groentje wat betreft de tocht naar Parijs - prachtige combinatie. Met de ervaring van afgelopen jaar kan er een goeie voorbereiding getroffen worden (wat neemt men mee, gaat men slapen of juist niet en wat is een haalbare tijd?), de frisse moed van de Parijse debutant houdt het duo scherp onderweg. Als ervaren duo zowel in het zadel als daarbuiten hebben wij er zin in!

Buurman en Buurman

Deelnemers Hanna den Hertog & Rozemarijn Ammerlaan
Vereniging D.S.S.V ELS

Hopelijk 'A je to' onder de Eiffeltoren!

De Mongolenwaaier

Deelnemers Geert Kroeze & Jip Voshol
Vereniging A.S.S.W.S.V. SKITS

Ontbijtje in Parijs

Deelnemers Jules Blom & Thom Keijzer
Vereniging D.S.V. de Skeuvel

Hey allemaal, wij zijn Thom en Jules en hebben elkaar leren kennen bij SKeuvel, waar we samen in de wedstrijdgroep schaatsten. In de zomer fietsen we natuurlijk allebei veel en we houden allebei van een uitdaging op de fiets. Nu onze studententijd is ten einde of bijna ten einde loopt is de AmPa nog iets wat je gedaan moet hebben. We kijken allebei erg uit na deze uitdaging en hebben er erg zin in. Tot in Parijs.

De Bliksemsnellebaguettes

Deelnemers Anouk Smit & Floor Terluin
Vereniging A.S.S.W.S.V. SKITS

Wij als Bliksemsnellebaguettes kijken ontzettend uit naar dit ritje naar de stad van de baguettes! Voor ons allebei wordt het de eerste keer dat we naar Parijs fietsen, voor Floor zelfs de eerste keer in de stad zelf! Met positieve energie, veel binnenbandjes en genoeg eten hopen we het mentale -en misschien ook wel fysieke- spelletje te kunnen overwinnen! Au revoir!    

Lekker met de meiden

Deelnemers Anne Meijer & Anouk Volkers
Vereniging G.S.S.V. Tjas

Wij zijn Anne en Anouk. Beide Tjassers en we houden beide van fietsen. We hebben vorig jaar veel van de AmPa meegekregen door de twee koppels die vanuit Tjas meededen en hoewel Anouk eigenlijk in de eerste instantie vorig jaar mee wilde doen hebben we toch besloten om dit jaar samen te gaan. Ook leek het ons mooi om de rit te gebruiken om geld op te halen voor het goede doel.

UAE Team Knot

Deelnemers Fedor van der Laan & Rutger Remmers
Vereniging U.S.S.V. Softijs

fietsen fietsen fietsen fietsen fietsen fietsen fietsen fietsen. Kalmte na onvermijdelijke tegenslagen!    

wTTos

Deelnemers Maarten de Vries & Rutger Nugteren
Vereniging WTOS

Wij zijn Rutger en Maarten, twee doorgewinterde renners die vastberaden zijn om in de volgende editie van deze legendarische tocht een nieuw record neer te zetten, ongeacht de weersomstandigheden. Zoals je wellicht kunt afleiden uit onze teamnaam, zijn we beiden trotse leden van WTOS, de studenten wielervereniging uit Delft. Met jarenlange ervaring in het tijdrijden en een gedeelde passie voor de sport, vormen wij een hecht team dat elkaar voortdurend naar nieuwe hoogtes stuwt.Tijdrijden is onze specialiteit, en daarover gesproken: op 28 september vindt het NSK Tijdrijden plaats in Delft. Dit nationale studenten kampioenschap is een van de hoogtepunten van het jaar voor tijdrijders zoals wij. Het belooft een geweldig weekend te worden, vol met spannende races en gezellige momenten met medestudenten en wielerliefhebbers. Zorg ervoor dat je deze datum vrijhoudt in je agenda, want je wilt dit spektakel niet missen!Met veel enthousiasme kijken we vooruit naar de uitdaging die voor ons ligt. Onze strategie om een aanzienlijke voorsprong te behalen is zorgvuldig uitgedacht en gebaseerd op twee belangrijke pijlers. Ten eerste zetten we volledig in op een aerodynamische setup. Dit betekent dat we allebei op geavanceerde tijdritfietsen rijden en tijdritpakken dragen die ons helpen de luchtweerstand tot een minimum te beperken. We blijven in een lage, gestroomlijnde houding – zoals renners die vaak “dubbelgevouwen” worden genoemd – om onze snelheid optimaal te houden tot we in Parijs aankomen.De tweede pijler van onze strategie is het niet stoppen tijdens de tocht. We hebben verschillende scenario’s doorgelopen en zijn tot in de kleinste details voorbereid om ongestoord door te rijden. Dit omvat het plannen van onze voeding, hydratatie en rustmomenten zodat we continu in beweging kunnen blijven zonder onnodige onderbrekingen. Ons doel is om elke seconde te benutten en een tempo aan te houden dat ons naar de overwinning zal leiden.We zijn vastbesloten en kijken beiden vol vreugde uit naar deze uitdaging. Het wordt een intense rit vol inspanning en doorzettingsvermogen, maar we zijn ervan overtuigd dat we met onze gezamenlijke inspanningen een nieuw record kunnen vestigen. We hopen dat je ons avontuur volgt en ons onderweg aanmoedigt. Onze reis naar Parijs wordt er een om nooit te vergeten!

Spontaan gek

Deelnemers Lisanne Pap & Marije Hijman
Vereniging G.S.S.V. Tjas

Wij zijn Marije en Lisanne en wij zijn lid van studentenschaatsvereniging Tjas. Naast schaatsen doen wij ook fietsen en hardlopen in de zomer, en zo werden wij op een donderdag avond in de walrus uitgedaagd voor de AmPa. Met de tekst jullie zijn ook wel zo gek. En nu zitten we hier. Uren lang achter elkaar op een racefiets zadel.

Pourquoi?

Deelnemers Dianne Harting & Sophie Keemink
Vereniging WTOS

'Hoezo?' goes French!

Benoit & Jay's Reis naar het Einde van de Nacht

Deelnemers  Lars Ruizendaal & Volkert Dekkers
Vereniging A.S.S.W.S.V. SKITS

Wij zijn Lars ‘Cosnefroy’ Ruizendaal en Volkert ‘Vine’ Dekkers. Ondanks dat wij ons last-minute hebben aangemeld, zijn wij eigenlijk het hele jaar al bezig om piekfijn in orde aan de start van de mooiste en langste titanenstrijd van het jaar te staan: De AmPa. Onze passie voor de fiets en liefde voor de lange duurtraining heeft ons er tot doen besluiten om deze ultieme uitdaging aan te gaan. Zo zijn wij perfect op elkaar afgestemd door een Apocalyptische tocht in de heuvels van de Ardennen en hebben we ons eigen winnaarsrecept: rijst, kersen en Victoria's vlaai. Geen tocht is ons te zwaar, onze befaamde waterzaktrainingen hebben ons getraind om met de zwaarste omstandigheden om te kunnen gaan. Mochten de weersomstandigheden zich lenen voor een snelle editie, dan gaan wij ons zeker laten verleiden om het record eventjes aan te scherpen. Het wordt namelijk tijd dat die weer in SKITS-handen terecht komt. En hoe denken wij dit klaar te gaan spelen? Karakter en doorzettingsvermogen zijn de belangrijkste pijlers waar wij ons mee gaan proberen te onderscheiden, pas daarna komen voor ons randzaken als aerodynamica en voeding. Maurice Garin deed het in zijn tijd ook zonder marginal gains. Wij hebben in ieder geval het volste vertrouwen in elkaars kwaliteiten en zullen er alles aan doen om in een razend tempo de Eiffeltoren te bereiken. En moge onze reis net zo’n avontuur worden als Louis-Ferdinand Céline ooit beleefde in Reis naar het Einde van de Nacht.    

Team Papaweg

Deelnemers Anton Oosterhof & Mozes Louwrier 
Vereniging G.S.W.V. Tandje Hoger

Moi! Wij zijn Anton, Mozes, Nynke en Olaf, vier TH'ers uit het hoge Noorden die het domme idee hebben om het mannenrecord te gaan verbreken! Anton en Mozes zullen gaan fietsen, zodat Olaf en Nynke hun uitgebreid kan verzorgen! We hebben er zin in! Groetjesss    

Sponsoren