Schaatsen

Bij SKITS kun je van half oktober tot eind maart schaatsen op de Jaap Eden ijsbaan. De sfeervolle on-overdekte Jaap Edenbaan ligt in de Watergraafsmeer en is de thuisbasis voor alle schaatsende SKITSers.

Schaatsen is ontzettend leuk! Bij SKITS kunnen alle studenten terecht die willen schaatsen, het maakt niet uit wat je niveau is. Lijkt het jou leuk om bij SKITS te komen schaatsen? Lees dan snel verder op de verschillende sub-pagina’s waar je meer informatie over het schaatsen kunt vinden:

Social Skate
Hét moment waarop al deze SKITSers samen komen is de ‘Social Skate’. Dit is het centrale SKITS moment van de week, iedere maandagavond gaan we eerst gezellig samen eten en vervolgens gaan we met z’n allen het ijs op. 

Trainingen
Trainen bij SKITS kan op verschillende niveaus. Lees alles over de verschillende trainingsmogelijkheden op de pagina over schaatstrainingen.

Trainingen niet-SKITS leden
De trainingen staan ook open voor niet-SKITS leden. Die moeten zich dan wel inschrijven bij sportcentrum VU. Dit geldt ook voor UvA en HvA studenten.

Leren schaatsen
Schaatsen wordt écht leuk als je het kunstje door begint te krijgen. Inderdaad, met vallen en opstaan. Zeg niet te snel 'Niets voor mij'. Onze methodiek heeft wat dat betreft al de nodige wondertjes verricht. Iedereen van elk niveau kan ten allen tijden instromen. Een -gratis- proefles kan altijd. Je betaalt dan alleen de entree. Tijdens een 'open social' is deze zelfs ook gratis. Lees meer hier.

Schaatsen lenen
Heb je (nog) geen eigen schaatsen? Geen probleem! We hebben uitstekende schaatsen die je kunt lenen!

Wedstrijden
Ook het rijden van wedstrijden is uiteraard mogelijk bij SKITS. Lees op deze pagina alles over de verschillende soorten wedstrijden die er zijn. 

Topsport
Naast het aanbod van breedte- en wedstrijdsport kent SKITS ook een topsport tak van de vereniging. Het SKITS Talent Team is de marathonploeg voortgekomen uit SKITS. Ook dit jaar rijdt het team onder de naam Team Port of Amsterdam / SKITS mee in de landelijke marathoncompetitie. 

Activiteiten
SKITS organiseert gedurende de winter allerlei schaatsactiviteiten. Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod dat onder andere bestaat uit weekenden, reizen, shorttrack en verschillende soorten wedstrijden. 

Zomer trainingen
Gedurende de zomermaanden als de ijsbaan gesloten is hoef je bij SKITS zeker niet stil te zitten. Naast de vele wielertrainingen zijn er twee droogtrainingen en een skeelertraining

 

Sponsoren

36
USC
Jaap Eden
SSA
Hyro Sports
SVU

Realisatie: verenigingenweb